Zombiefeber

"Herbert kände magen dra ihop sig av rädsla. När främlingen lyfte ena väskan, blev det kvar något rött på trätrappan. Blod, tänkte Herbert. Det är blod på väskan."

En varm och sen sommarkväll när Herbert och hans farfar har gått och lagt sig knackar det på dörren. En främling står där utanför och vill hyra rum i ladan, som Herberts farfar byggt om till pensionat. Främlingen vill inte berätta vad han har för ärende i det lilla samhället Eldsala och efter en stund upptäcker Herbert att det är blodfläckar på hans resväska.

Så börjar boken Zombiefeber och det är inte bara främlingen som samlar getingar i glasburkar som beter sig konstigt denna heta getingsommar. Flera människor i staden insjuknar i feber och får röda ögon. Herbert råkar se några av de som insjuknat bära runt på döda djur om natten.

Samtidigt kommer det ett par representanter från kommunen på besök till Herbert och vill att han ska flytta därifrån för att hans farfar blivit skröplig och glömsk och har svårt att ta hand om sig själv utan Herberts hjälp. De anser att det inte är lämpligt att han bor där och hittar han inte någon släkting snart placerar de ut honom i en familj istället.

Spänningen stiger när allt fler insjuknar. Herbert och Sally försöker desperat luska ut vad det egentligen är som händer och om det går att göra någonting åt det. I värsta fall har de bestämt att de får de söka skydd i den gamla övergivna väderkavarnen, där de har ett hemligt gömställe, om inga andra utvägar återstår?