We are not ourselves

Välskriven familjehistoria från New York City – vi får följa Eileen Tumbler genom uppväxten på 40-talet och framåt.

Eileen föds 1941 i en irländsk-katolsk familj i utkanten av NYC. Pappan är alkoholiserad och familjen har det ganska knapert. Eileens dröm är att komma bort från detta, bo i ett eget hus med man och barn. När hon träffar Ed, som studerar naturvetenskap och kan få ett bra jobb känner hon att hon hittat rätt. De gifter sig, köper ett hus där de hyr ut övervåningen, och får småningom sonen Connell. Men Ed har inte samma strävan efter den amerikanska drömmen som Eileen. Han trivs med sitt lärarjobb och delar inte hustruns planer på att han ska göra karriär eller flytta till ett större hus.

Sakta, sakta närmar vi oss bokens kärna: Eds mycket långsamma och gradvisa förvirring och oföretagsamhet som så småningom får sin förklaring i Alzheimers sjukdom. Eileen ser inte, och vill inte se, vad som håller på att hända. Connell, som varit väldigt nära sin far måste gradvis vänja sig vid tanken på att pappan är på väg att förändras. Och Ed själv försöker mörka sin situation så långt det går.

Om drömmar och förhoppningar i livet, äktenskapet och familjen. En nyansrik, välformulerad tegesten på drygt 600 sidor som det tog författaren 10 år att skriva men som är ytterst läsvärd trots det mastiga formatet!

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Lena Fahle den 15 november 2016