Vilmas vilda värld

Vilma är sex år och undrar över saker som: ”Varför har vi armhålor?”

Vilma vill mest av allt vara med sina storasyskon Ludvig och Emelie. Hon vill också kunna vissla och göra saker som de kan. Tyvärr tycker de mest att hon är jobbig och i vägen med alla sina konstiga frågor. Dessutom tar hon fortfarande på sig tröjan utochin!
   Men Vilma ger sig inte, utan funderar på nya sätt att störa sina syskon på. Ludvig och Emelie vill skrämma bort Vilma och hittar därför på en figur som heter Gloria Glufs och som stjäl småflickor. Gloria Glufs letar just nu efter Vilma, säger de… Vilma har en väldigt livlig fantasi och i hennes värld blir Gloria Glufs verklig precis som toalettmonstret, ketchupmonstret och dammsugarmonstret. För att inte tala om den goda fen med tomteluva - Herr Nuttis - som förvandlar Vilma till en hundvalp.
  Vilmas syskon får bittert ångra att de uppfann Gloria Glufs, för nu finns det ännu fler frågor de måste besvara och fler tokiga äventyrslekar de blir inblandade i. Men till slut inser väl storasyskonen att Vilma inte är så tokig att leka med ändå?

  En rolig bok att läsa högt eller läsa själv.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Jenny Språng den 12 maj 2016