Vi ses i Obsan av Cilla Jackert

Om att leka Sanning och konsekvens utan sanning

En bok om sanning och lögn, vänskap, rädsla och om hur det kan bli när vuxna inte finns i närheten.

  Annikas sommarlov mellan 6:an och 7:an börjar med att lillebror föds jättemycket för tidigt och måste ligga i kuvös på sjukhuset. Mamma och pappa tillbringar nästan all tid på sjukhuset för att vaka över lillebror. Annika vågar inte besöka honom.

Hemma är det tyst och ödsligt, så där vill Annika inte vara. Istället vandrar hon runt i stan om dagarna, och hamnar i Observatorielunden – Obsan. Där träffar hon andra barn som inte vill vara hemma – bl.a. Kaja som inte gillar sin pappas nya fru, Ingrid som har en mamma som är skådespelare och just nu ute på turné, Tobbe som skolkar från fotbollslägret och Lövet som nog har det allra jobbigast.

De nya kompisarna verkar först inte så snälla. De leker Sanning och konsekvens men de får inte välja sanning. Ingen får prata om hur man har det hemma. Detta passar Annika perfekt, eftersom hon är en tjej som inte tycker att det är särskilt viktigt att tala sanning - ingen bryr sig ändå om den. Gänget utmanar varandra att göra förbjudna, obehagliga eller farliga saker.

 Men kan vänner verkligen låta bli att berätta sanningen för varandra?

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Jenny Språng den 26 februari 2015