Vattnet drar

Urgamla krafter väcks till liv i Gästriklands mörka skogar.

På midsommarnatten tar sig Viktor och hans vänner in i Ovansjö kyrka. Deras mål är att stjäla en värdefull madonnafigur, men Viktor får även med sig något annat - nämligen en märklig sten från altaret som är helt varm och som får honom att känna saker han aldrig känt förut. Han känner sig stark och betydelsefull och kan påverka omgivningen på ett sätt han bara kunnat drömma om tidigare. Men han väcker också krafter till liv som visar sig svåra, om inte omöjliga, att stoppa.

Samtidigt oroar sig tonårstjejen Beata alltmer för sin kompis Celia. Celia har just träffat en ny kille, Estre, som beter sig märkligt och pratar på ett ålderdomligt sätt. Vem är han egentligen? Beata märker hur Celia avskärmar sig från omvärlden och blir magrare och magrare för varje dag hon och killen umgås, det är som att hon håller på att tyna bort. När Beata får se vem han egentligen är kanske det redan är försent.

Sen har vi Krister, djurskyddsinspektören med en närmast övernaturlig förmåga att hela sjuka djur. Och journalisten Jäder, som mitt i nyhetstorkan på lokaltidningsredaktionen hamnar mitt uppe i rapporteringen av ett mord. Ett mord på en ung flicka som skedde på en badplats där Celia just varit med Estre...

Svensk landsort, mörka skogar, skräck och intriger - vi känner igen konceptet från Bergmarks Cirkeln-trilogi, och detta är också del ett av tre. Perfekt rysläsning för hängmattan i sommar!

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Maria Carlén den 29 juni 2016