Under odjurspälsen

"Jag vet redan allt de säger om mig. I skolan. Att jag är konstig, knäpp. Säger konstiga saker på lektionerna. Jag vet att de kallar Minna och mig för Fläskduon. När de tror att vi inte hör. Och jag ser deras blickar."

Signe i Uppsala är femton år och tycker inte att hon passar in någonstans. Inte i skolan, där hon hånas för sitt utseende. Inte med någon av sina frånskilda föräldrar, som har fullt upp med sig själva. Inte med Minna, som hon bara är någon sorts reservkompis för. På chatten icq är det annorlunda. Där låtsas hon att hon är Frida, en helt vanlig och söt tjej från Karlstad. I rollen som Frida kontaktar Signe Joel, killen med blåklintsögon i skolan. Honom har hon varit olyckligt kär i så länge hon kan komma ihåg. Och Joel faller för Frida. Fullständigt. När Joel tycker att det börjar bli hög tid att ses hamnar Signe i ett läge som hon inte riktigt kan kontrollera.

Men, även ute i den riktiga världen börjar det hända saker med Signe. Hon börjar utforska sin sexualitet och hon lär känna den udda men märkligt tilldragande Manga-Magnus.

Den här boken tar upp en del tunga ämnen som mobbing och utanförskap, men den är samtidigt skriven på ett roligt och underhållande sätt. 

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Maria Carlén den 9 oktober 2017