Tystnaden i bruset

En rymd-dystopi! Del ett av tre.

Berättelsen tar sin början i byn Prentisstown som ligger på en planet dit människor har utvandrat efter att jorden blivit mer svårbeboelig. Alla invånare i byn är män; kvinnorna dog för många år sedan av ett mystiskt virus. Såvitt Prentisstown-borna vet så är de de sista människorna på planeten.

Av byns 147 invånare är 146 vuxna. Todd är den sista pojken, han är tolv men ska snart fylla tretton och får då ta del av en hemlig rit som kommer göra honom till man. Övergångsriten oroar Todd, han har förstått att den är obehaglig och kommer förändra honom för alltid, men exakt vad den går ut på har han inte fått veta. Detta är i sig något ovanligt, för vad Todd vet så finns det väldigt få hemligheter mellan byns invånare. På den nya planeten är tankar inte privata, både människor och djur sänder ut sina tankar och skapar på så sätt ett ständigt brus som alla kan höra.

När Todds födelsedag och dagen för övergångsriten närmar sig händer något som förändrar allt. Han är ute och vandrar i byns utkant när han träffar en varelse som han känner igen men som han inte kan tro är verklig. Det är en flicka. Och han kan inte höra hennes brus.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Filippa Arfwidsson den 25 januari 2016