Tvättade pengar

Ta en del av författaren Petter Lidbeck, som skrivit t.ex. deckarserien om Tre tjejer, och blanda ihop med en del Martin Widmark, mannen bakom böckerna om LasseMajas detektivbyrå! Tillsätt tre härliga pensionärer, en nypa fart, två nypor spänning samt en rågad matsked humor! Och resultatet blir … bokserien ”I elfte timmen”.

De här böckerna passar i första hand läsare mellan tio och tolv år, även om de handlar om tre pensionärer: Dagny, Grace och Osvald. Fast de är faktiskt roliga för vuxna också och passar jättebra att ha som högläsning. Första boken heter Tvättade pengar. Det är då de tre gamlingarna lär känna varandra. Alltihop börjar med att de blir dåligt behandlade på banken. De ”där gamla skruttpåsarna” kan vänta, tänker bankdirektören. De har ju så gott om tid …

Men att vara oförskämd mot Dagny, Grace och Osvald kan straffa sig. De bestämmer sig för att inte finna sig i vad som helst och börjar utarbeta en plan … Det här blir inte roligt för bankdirektören!

Det finns tre fortsättningar på boken. De heter Lyckans hjul, Bröllop och barn samt Förbjuden frukt. Alla fyra delarna finns dessutom utmärkt inlästa som CD-böcker av Hans Alfredson.

/ Anna Dunér

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Anna Dunér den 9 juli 2012