Trolldom i Gamla stan

Trolldom i Gamla stan är en spännande och lättläst bok. Som man hör av namnet äger händelserna delvis rum i Gamla stan. Så småningom ska det komma tre delar till som alla utspelar sig på olika håll i Stockholm (på Vasaskeppet, i Storkyrkan och i tunnelbanan).

Jack Nilsson är tio år och föräldralös – eller det tror han i alla fall. Därför har han vuxit upp på barnhem. Men den här sommaren ska han få tillbringa hos sin moster i Stockholm, och då börjar det verkligen hända saker. Det visar sig att Jack är trollkunnig och hans moster har en bok med trollformler från 1600-talet! Det allra bästa är att hans föräldrar kanske inte är döda trots allt, utan bara bortrövade av varulvar. Fast det är ju inte så ”bara” förstås, för att kämpa mot varulvar är verkligen ingen barnlek.

Boken påminner lite om Harry Potter, fast den är annorlunda på många sätt också. Likheter är en (kanske) föräldralös pojke med gröna ögon som kan trolla och att det finns magiska varelser, flygande motorcyklar och så vidare. Men medan Harry Potters moster är ganska dum, så är Jacks moster snäll och trevlig och det är hon som styr motorcykeln som Jack har fått att lyfta. Kanske ska de tillsammans lyckas rädda Jacks föräldrar!

Mer om det får man nog veta i de kommande delarna …

Författaren Martin Olczak har tidigare skrivit om Megakillen och bilderna är, precis som i de böckerna, gjorda av Anna Sandler. 

/ Anna Dunér

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Anna Dunér den 9 september 2011