Tio saker jag lärt mig om kärlek

Om kärlek. Om London. Om betydelsen av att göra listor.

Det här är en vacker bok om kärlek, främst om den inom familjen och allra mest om den mellan far och dotter. Boken handlar om sorgen efter en far, om viktiga saker som inte blev sagda och om att hitta hem.

Vi får omväxlande följa Alice och Daniel. Alice har alltid känt sig ganska utanför i sin egen familj utan att riktigt förstå varför. Hon känner sig rotlös och rastlös, ger sig ofta ut ensam på resor jorden runt och är när boken börjar på väg hem till London från Mongoliet. Hennes far är döende.

Daniel är en medelålders uteliggare i London som kan konsten att se det vackra i livet. Sedan en kollaps för 30 år sen, då han blev lämnad av sin stora kärlek, har han mer eller mindre valt det hårda livet som uteliggare. Han är ganska skötsam och trivs med att uppleva staden på detta vis. Han har en dotter som han aldrig träffat och ständigt letar efter.

Vi som läser förstår ganska snart vilken relation Alice och Daniel egentligen har till varandra, så det är vägen till deras första möte vi får följa och man läser ivrigt vidare för att se om de verkligen kommer att mötas och vad som i så fall ska hända då.

En fin detalj är att varje kapitel inleds med en lista, t.ex. en lista över saker Alice tänker säga till sin far om hon hinner hem innan han dör.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Jenny Språng den 1 november 2013