Tio hundar och en katt

En underbar liten bok för alla hundälskare med bidrag från elva kända författare och skribenter.

Hundberättelserna som är samlade i denna bok är mycket olika och som titeln säger finns även en katthistoria med. Det är Göran Hägg som i kapitlet "Att leva med Josef" skildrar hur det är att betjäna en katt!
Majgull Axelsson skildrar sin långa resa fram till att bli en lycklig hundägare. Hon skriver om uppväxtens möten med olika hundar och hur hon som vuxen försökte bli hundägare och till slut lyckades.
Mats Gellerfelt beskriver i kapitlet "Den oförglömlige" labradoren Rasmus hela hundliv runt omkring i Stockholm. Rasmus fick följa med nästan överallt, på barer, restauranger och bokförlag.

Håkan Nesser har ett annat grepp: han låter hunden " Norton Kirkegaard", som är en rhodesian ridgeback, själv beskriva sitt hundliv med författaren. Det är mycket roligt och underhållande. Vi får följa med från uppväxten i Uppland till USA, London och Gotland.

Bland övriga författare som lämnat bidrag till denna mycket läsvärda samling av hundberättelser kan nämnas: Kerstin Ekman, Sture Linné, Åsa Nilsonne och Yrsa Stenius.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Eva Herrlin den 6 maj 2013