Tillräckligt bra

En egensinnig kortroman om att få barn

Berättaren är gravid och vet inte riktigt vad hon tycker om det. Hon är inte en sån som får barn och känner således inga såna som får barn. Det är heller inte på modet att få barn just nu. Varken hon eller pojkvännen är särskilt beredda. De måste röja sina lägenheter, eller flytta ihop i en trea. Men trerumslägenheter framkallar ångest hos båda. Alltså röjer de sina lägenheter, medan graviditeten fortskrider. Det är väldigt svårt att pricka rätt i koppen när urinprov behövs. Sedan kommer plötsligt barnet. Både tillvaron och tiden uppför sig väldigt konstigt.

Boken är skriven och jagform och vindlar fram genom det vardagliga och det absurda i det här med graviditet, barnafödande och allt som där efter följer. Goda råd från släkt och vänner. Ångest. Rädsla för att inte överleva självmord superi olycka eller cancer. Kommer hon att bli en allra mest förskräcklig eller en begränsat underbar moder?

”Tillräckligt bra” är en smått underbar kortroman om vådan och våndorna av att bli förälder. Det är en väldigt rolig och träffsäker berättelse, med gott om igenkänning för den som klarat sig igenom det där med att ta hand om ett spädbarn.

Fotnot: en del läsare kommer säkert att tycka att boken är dum och konstig. De läsare som klickar med den kan se fram emot en kort, men underhållande åktur genom graviditet och spädbarnsår.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Sofia Larsson Lindqvist den 13 september 2021