Till himlen och tillbaka: En neurokirurgs nära-döden-upplevelse

Eben Alexander berättar om sina upplevelser bortom tid och rum under sin sju dagar långa koma.

Författaren är en amerikansk neurokirurg, som hamnade i koma på grund av en mycket aggressiv, bakteriell hjärnhinneinflammation. I boken berättar han om sitt liv och det han upplevde i den andliga världen. Som läkare trodde han tidigare att nära-döden-upplevelser endast är ett spratt som våra hjärnor spelar oss i dödens gränsland. Efter att själv ha upplevt detta fenomen skriver han i boken mycket övertygande om varför hjärnan inte kan ha fabricerat detta på egen hand. Hans upplevelser är mycket överväldigande och positiva, med ljus och ljud och möten med döda människor och till och med Gud!
Så här skriver Eben Alexander själv i inledningen:
”När jag väl hade insett sanningen bakom min resa förstod jag att jag måste berätta om den.  Att göra det på ett så bra sätt som möjligt har blivit min huvudsakliga livsuppgift. Jag fortsätter visserligen med mitt tidigare arbete som neurokirurg. Men nu när jag har fått privilegiet att förstå att livet inte slutar med kroppens död, har jag kommit att se det som min plikt och kallelse att berätta om vad jag såg bortom kroppen och bortom denna planet.”
Sant eller inte, vem i detta livet kan veta helt säkert? Boken är mycket givande för den som intresserar sig för dessa frågor.

 

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Eva Herrlin den 24 februari 2014