Teddy till salu

Lin Hallberg är en författare som har skrivit bland annat många hästböcker. I "Teddy till salu" handlar det om Elsa som är åtta år. Ganska nyligen har Johan och hans dotter Mikaela, som är tolv år, flyttat hem till Elsa och hennes mamma. Mikaela äger en häst – en svart vacker ponny som heter Santos.

Elsa tycker att han ser ut som en riktig sagohäst! Ett problem är dock att Santos känner sig ensam. Hästar mår inte bra av att gå ensamma hela dagarna. Ett annat problem, tycker Elsa i alla fall, är att hon också skulle vilja ha en egen häst!

När Elsa och Mikaela ser en annons i en tidning om en ponny som säljes billigt tycker de att allt skulle ordna sig om de bara fick köpa den. Mamma och Johan går med på att åka och titta. Hästen heter Teddy och Elsa blir genast förälskad i den. Men det är en hel del som verkar tveksamt och mamma och Johan har kanske rätt i att det inte är den bästa ponny man kan tänka sig …

Det märks att Lin Hallberg vet mycket om både hästar och barn. När man läst boken undrar man verkligen hur det ska gå för Elsa, Teddy, Santos och de andra och är nyfiken på fortsättningen. Då får man leta fram de andra böckerna om Teddy: Teddy i huset, Teddy och hans vänner, Teddy i trubbel och Teddy börjar skolan.

Alla böckerna har fina bilder av Margareta Nordqvist på nästan varje uppslag.

/ Anna Dunér

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Anna Dunér den 15 februari 2011