Tam tiggarpojken

Visste ni att Jo Salmson egentligen heter något helt annat? Hennes riktiga namn är Catharina Wrååk, men eftersom hon lämnade in manuset till böckerna om Tam på samma förlag som hon själv var förläggare på ville hon inte avslöja sin riktiga identitet från början. Tänk om hennes kollegor inte skulle tycka om det hon skrev! Som ni förstår tyckte dom visst om det, och nu har det kommit ut en hel serie om Tam - tiggarpojken. Det är en spännande fantasyhistoria om drakar och äventyr.

Tam är en fattig, föräldralös pojke som inte har det så lätt. Han har inget hem, ingen mat och inga pengar. Hans föräldrar dog redan när han var liten. För att ha någonstans att sova bor han i en liten koja av träplankor. Staden han bor i heter Demar och ser ut som en pyramid. Längst ner bor de fattiga, som Tam. Högst upp finns kungens slott och drakstallet. I staden finns fem mäktiga drakar och fem utvalda män som får rida på dem när de svävar högt däurppe. Männen kallas för drakriddare. Tams högsta dröm är att bli en av dem - men hur skulle det gå till? Aldrig någonsin har en fattig pojke som Tam fått bli drakriddare.

Men, något håller på att ske med Tam som varken han eller någon annan kan styra över. Han börjar höra röster i huvudet. Vem är det som kallar på honom? Samtidigt som Tam hör rösterna får han en väldig huvudvärk. Det känns som att något eller någon desperat söker få kontakt med honom. Den dagen han förstår vem det är blir inget sig likt igen! Livet blir både farligare och härligare än han någonsin kunnat föreställa sig.

Del 1 av 6 i serien "Drakriddare". Spännande fantasy för ca 8 år +.


Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Maria Carlén den 23 maj 2011