Swimming lessons

Om uppväxt, systerskap och äktenskap i ett brittiskt landskap

Claire Fuller : Swimming lessons


I detta välskrivna relationsdrama får vi möta Flora när hon precis fått ett meddelande från sin far att hon ska komma hem.
Han har sett hennes mor på gatan utanför!
Modern Ingrid försvann för 12 år sedan men Flora har aldrig trott att hon är död.
Och nu rullas historien upp. Floras berättelse är den om uppväxten i föräldrahemmet som förutom henne själv består av fadern Gil, författare till en vågad succéroman (en aldrig upprepad framgång) skriven för länge sedan, den norskättade modern Ingrid och storasyster Nan.
Insprängt i Floras berättelse om vad som hänt får vi läsa Ingrids syn på vad som verkligen hände i äktenskapet med Gil.
I huset där Gil fortfarande bor kvar hittas nämligen småningom Ingrids brev till maken Gil, instoppade i olika böcker. Huset är fullt av böcker som Gil samlat på sig under livet, böcker som han aldrig gör sig av med trots att de upptar varje ledig yta.

Det dubbla perspektivet med Floras och Ingrids berättelser är väldigt väl genomfört. Och författarens förmåga att beskriva små, vardagliga detaljer ger en närhet till personerna och en hel del igenkänning. Systrarna Flora och Nans syskonrelation är också ett av boken teman.  De har fått (eller tagit på sig) olika roller i familjen - Flora är den notoriskt slarviga och Nan den som alltid har koll.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Lena Fahle den 26 september 2017