Jag har älskat böcker och historier sedan jag var liten. Jag tyckte om när någon läste för mig och jag började snart både läsa själv och berätta sagor för min lillebror.

Jag tror att jag gick i så där tvåan eller trean när jag bestämde mig för att bli författare. Dock förstod jag så småningom att det kan vara svårt att försörja sig som det och så utbildade jag mig till bibliotekarie. Nu kan jag inte säga vilket av de två yrkena som är roligast.

Jag har arbetat på folkbibliotek, forskningsbibliotek, specialbibliotek och skolbibliotek och jag har gett ut ett trettiotal barnböcker. De första böcker som jag fick ut handlade om den lilla tjejen Emilia och nu finns det en hel serie om henne där hon fyller år, går till doktorn, åker på semester, går på gymnastik och så vidare. Jag har också skrivit kapitelböcker för äldre barn, t.ex. Fredrika och Natalie och Något konstigt med mormor.

Med tiden har det även blivit en och annan vuxenbok, såsom Jag har verkligen inte tid att sitta och skriva så här om kvällarna.

Här på bloggen kommer jag skriva om både barn- och vuxenböcker. Titta gärna in ibland och se om något av boktipsen passar dig!

Foto: Linnea Dunér