Tuck Everlasting

Denna bok skrevs redan i mitten av 70-talet och utkom på svenska 1981, då med titeln "Speldosan". Den har också filmatiserats. Tuck Everlasting kallas av förlaget för "en tidlös saga om vänskap, mod och evigt liv", och det stämmer ju precis. För boken känns som en riktigt härlig saga, även om den riktar sig till barn i mellanstadieåldern.

Winnie lever ett mycket överbeskyddat liv i ett stort hus, där hon får nöja sig med att betrakta världen bakom trädgårdens höga järnstaket. Hennes dröm är att någon gång få uträtta något stort i världen. Men hur ska det gå till när hon aldrig tillåts göra något på egen hand?

En dag lockas Winnie av en sällsam melodi att gå ut i den stora skogen; en plats hon aldrig tidigare besökt. I en glänta får hon syn på en mycket vacker pojke och för Winnie blir det kärlek vid första ögonkastet. Bredvid honom på marken porlar en liten källla som han dricker ifrån, men när Winne också vill dricka hindrar han henne. Pojken, Jesse Tuck, och hans familj visar sig ha en stor hemlighet. För många år sedan drack hela familjen vatten från den förtrollade källan och så småningom förstod de att något mycket märkligt hänt dem - något som gör att de aldrig mer kan leva som vanliga människor. Det är en vacker gåva, men också en förbannelse. Läs mer om familjen Tuck, källans förtrollning och kärleken mellan Winnie och Jess i den här magiska berättlsen!

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Maria Carlén den 2 december 2010