The thief

Boken handlar om en ficktjuv i Tokyo med mycket flinka fingrar. Han rör sig gärna i tunnelbanan och i gatans folkmassor där han omärkligt kommer åt plånböcker.

Huvudpersonen är välklädd för att smälta in i folkmassorna utan att väcka onödig uppmärksamhet.I sina egna fickor hittar han plånböcker som han inte ens minns att han stulit. Han är en person nästan helt utan band till andra människor och hans enda vän är en liten pojke som är beroende av honom. En dag hinner hans förflutna ikapp honom när hans tidigare partner Ishikawa oväntat dyker upp och ber honom om hjälp med ett jobb som verkar mycket enkelt. Men det visar sig att det i själva verket är mycket komplicerat och när jobbet avslutats försvinner Ishikawa för gott. Själv lyckas han inte heller komma undan som han brukar utan sitter fast i ett hopplöst beroende av gangsters i Tokyos undre värld och han får olika svåra uppdrag som han måste utföra för att bli fri från deras grepp.

Boken är en spännande välskriven thriller om gangsterliv i Tokyos undre värld. Huvudpersonen ficktjuven är en ganska obetydlig person som man aldrig får veta särskilt mycket om utan han förblir en skugglik person. Stilen för tankarna till Kafka som författaren själv säger att han inspirerats av. Fuminori Nakamura är en Japansk författare som ännu inte översatts till svenska och The thief är hans första bok som översatts till engelska.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Paula Fant den 23 oktober 2013