Summer

Becksvart familjetragedi uppnystat av förträngda minnen.

Benjamin har tvingats sjukskriva sig. Han kan inte längre leva med minnet av sin syster Summer som försvann spårlöst en dag för 24 år sedan. Genom en psykolog försöker Benjamin att lista ut vad som hände. Lever Summer? Om hon lever, var är hon nu och varför försvann hon?

Benjamin och Summer växte upp i den perfekta familjen. Den familj som hade allt och som alla var avundsjuka på. Om det var någon som inte passade in i familjen så var det Benjamin själv. Så varför var det Summer, som var perfekt på alla sätt, som försvann? Benjamin gräver i sitt minne och börjar minnas mer och mer. Om mörka blickar som kastas från föräldrarna på barnen, om förträngda bråk som Benjamin nu minns och ser på med ett nytt perspektiv. Genom sitt ältande av sina minnen börjar Benjamin nu få en bild om vad som hände med Summer.

Monica Sabolo har skrivit ett psykologiskt familjedrama med mörka hemligheter som efter många år kommer upp till ytan. Med ett fantastiskt språk lyckas Sabolo skapa och framhäva en dyster stämning samtidigt som spänningen kring vad som faktiskt hänt stiger.