Stjäl som en konstnär

Har du ett kreativt drömprojekt du inte kommer igång med eller som ligger i träda, kan den här boken var ett litet adrenalintillskott av inspiration, och kanske kan den få dig att damma av projektet i malpåsen.

Stjäl som en konstnär är en trevlig inspirationsbok på 159 sidor i litet format som är indelad i tio kapitel med rubriker som ”Vänta inte med att börja tills du vet vem du är”, ”Använd dina händer”, ”Sidoprojekt och hobbyer är viktiga” och ”Var tråkig” med flera. Layouten är luftig, där texten varvas med bilder och citat, och tonen är lättsam och uppmuntrande. Boken riktar sig till alla som vill eller håller på med någonting kreativt.

Författaren och konstnären Austin Kleon skriver råd han själv skulle haft nytta av i ett tidigare skede i livet, som till exempel hur man kan göra för att försöka hitta tillbaka till det lekfulla och roliga när arbetsprocessen blir allt för tung eller att det inte behöver vara ett problem att ha flera hobbyer, där man måste prioritera bort någon, utan att de olika intressena till och med kan korsbefrukta varandra.  Boken är rolig och inspirerande och ger skjuts på hur man kan komma vidare eller börja med sina kreativa projekt och få dem att gå ihop med vardagen. Kleon skriver till exempel att jobb snarare ska ses som en trygghet än ett hinder. ”Knepet är att hitta ett jobb som är skapligt välbetalt, som inte får dig att vilja spy och som lämnar dig med energi nog för att du ska kunna göra saker på din lediga tid.”

Liksom andra handböcker passar inte alla råd in på ens egen situation, men ser man boken som en Aladdinask, där man bara plockar ut de chokladbitarna man tycker om och struntar i resten, är det en bok att bli glad av och kan få en att vilja ta tag i sina projekt. Inga ursäkter alltså utan det är bara att sätta igång.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Matilda Riddar den 30 augusti 2013