Spökryttarna från Ordebec

Spökryttare, enligt legenden vålnader på jakt efter ostraffade brottslingar har setts rida förbi på en skogsväg i Ordebec, en liten ort i Normandie. Lina, som sett spökryttarna i skogen på natten, är en speciell ung kvinna som bor tillsammans med sina mycket märkliga bröder och sin gamla mamma.

 Ordebecs polismästare är inte välvilligt inställd till Lina och Linas mamma är orolig för sin dotters säkerhet. Därför beger mamman sig i desperation till Paris för att be kommissarie Adamsberg komma till Ordebec eftersom han är den enda som kan reda ut det mycket komplicerade fallet. Efter det att Lina har sett spökryttarna börjar personer i Ordebec med mörka hemligheter att dö. Det verkar helt omöjligt att få slut på mardrömmen. I boken berättas även en parallell historia om en bilbrännare som blir anklagad för mordbrand, som Adamsberg försöker rentvå. Mot slutet vävs de båda historierna ihop. Kommissarie Adamsberg använder minst sagt okonventionella arbetsmetoder för att få fast de skyldiga.


Det är en originell och läsvärd deckare, mystisk skräckromantik där tron på den medeltida legenden om spökryttarna spelar en central roll. Emellanåt är historien något rörig och det kan vara lite svårt att hänga med ,men tack vare humorn är boken ändå lättläst. Ibland faktiskt riktigt rolig! Samtidigt som tempot är ganska långsamt är berättelsen hela tiden spännande och boken en riktig bladvändare.

 

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Paula Fant den 1 juni 2015