Skuggporten

Anna är tretton år och bor tillsammans med sin pappa. Hennes liv är fyllt av frågor och mysterier. För det första - varför är hon stum? Ingen läkare har hittat något fel, men ändå har hon aldrig lyckats säga ett enda ord. Anna känner sig väldigt annorlunda och har inga vänner i skolan. För sju år sedan försvann dessutom hennes mamma.

Anna minns den dagen mamma försvann och hon minns sin pappas förtvivlade gråt. Men vad som egentligen hände vägrar pappa berätta. Det enda han säger är att mamma nog kommer tillbaka någon gång, att hon bara rest bort.

Från den dagen mamman försvunnit bor Anna och hennes pappa inte längre kvar i sitt stora hus. De flyttar istället in i ett växthus på tomten med alla sina saker. Anna får inte reda på varför de måste flytta, men pappa förbjuder henne att någonsin mer gå in i det stora huset. Det är farligt, menar han. Huset verkar faktiskt ha något att göra med mammans mystiska försvinnande. Inne i sitt huvud hör Anna ibland hur hennes mamma ropar på hjälp - men var är hon någonstans? Om hon inte är död måste hon ju finns någonstans därute?

Anna bestämmer sig för att ta reda på sanningen, och det blir en svår och farlig resa som börjar i det mystiska huset.

Från ca 11 år och uppåt. Spännande sträckläsning!

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Maria Carlén den 25 maj 2011