Skuggorna

Den här boken påminner om både "Alice i underlandet" och "Coraline". Tycker du om hemligheter, mystiska tavlor och hus som ruvar på hämnd kommer du säkert att sträckläsa Jacqueline Wests "Skuggorna".

Olive och hennes tankspridda föräldrar har just flyttat in i ett mystiskt gammalt hus. Huset är nergånget, mörkt och ganska läskigt. Olive känner inga andra barn i närheten, så hon har gott om tid att utforska sitt nya hem. Huset är fullt av saker, eftersom den förra ägaren lämnade kvar allting.

Överallt på väggarna hänger det kvar tavlor. Olive tycker att de känns hotfulla på något vis, och väldigt verkliga. Det visar sig också att de är rent omöjliga att plocka ner, de sitter fast som om de är fastlimmade på väggen. Men det är inte det konstigaste med dem. En dag provar Olive ett par gamla glasögon som hon hittar, och då ser hon tavlorna på ett helt nytt sätt. Det första hon märker är att en kvinna blinkar åt henne från väggen, och i de andra tavlorna ser hon hur regn faller och träd börjar vaja. Snart dras hon i en annan värld som är både oförståelig, lustig och skrämmande. Hon hamnar i Annanstans!

Spännande, mystiskt och underhållande. Passar mellanstadiet. Fler delar finns!

 

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Maria Carlén den 27 februari 2013