Skärvor av J

Det här är en bok man verkligen inte kan lägga ifrån sig när man väl börjat läsa! Fantastiskt spännande psykologisk deckare om försvinnanden, hemligheter och komplicerad kärlek.

"Strax efter klockan halv sju på kvällen var jag på väg ut. Imorgon skulle skolan börja och det var meningen att Erik och jag skulle hitta på något kul för sista gången det här sommarlovet".

Så börjar det hela. Men den sista sommarlovskvällen blir ödesdiger för Sara, som är bokens "jag". Hennes gamla bästis Julia, som hon nu sällan hör av, vill också träffa henne den kvällen och de tre ungdomarna ger sig ut på en liten utflykt tillsammans. De beger sig till en särskild plats i skogen, en gammal avrättningsplats från stenåldern. Erik (som Sara är kär i) påstår att han kan få kontakt med de döda och prata med dem. På vägen hem släpps Sara av först, och Erik åker vidare med Julia på sin moped för att släppa av henne där hon bor. Men sen den kvällen är Julia spårlöst försvunnen. Vad har hänt och talar Erik sanning när han säger att han är oskyldig?

Snart blir fler personer i Saras närhet misstänkta, och hon vet inte längre vem hon ska lita på. Vad har hänt med Julia? Lever hon eller är hon död? Vad är Eriks roll i det hela? När det visar sig att även Saras egen pappa döljer något för henne rasar hennes värld samman.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Maria Carlén den 19 september 2014