Sanning med modifikation

Mer psykologisk spänning än blodiga orgier bjuder Sara Lövestam oss på i sina 4 böcker om Kouplan.

Hur ofta känns det inte som att vi har läst samma deckarhistoria flera gånger om genom åren? Visst vill man ruskas om och mötas av något helt nytt. Här tar Sara Lövestam med hjälp av sin deckare Kouplan ett rejält tag om våra fördomar och skakar om oss och visar en sida av vårt land, här och nu, där de flesta av oss har turen att inte behöva befinna oss. Hon gör det med ett lätt handlag och behandlar sina karaktärer varsamt och kärleksfullt.

Vi möts inte av några alkoholiserade, olyckliga och ensamma poliser och inte heller av något frosseri i sadistiskt våld men väl av en detektiv som går rakt in i vårt hjärta när han varsamt ledsagar sina kunder (säger man kunder om någon som vänder sig till en detektiv?) genom deras problem. Kouplan erbjuder sina tjänster till dom som av någon anledning inte kan eller vill vända sig till polisen.

”Sanning med modifikation” är den första boken av fyra där vi får lära känna Kouplan, som inte riktigt passar in i den gängse deckarschablonen. På vilket sätt vill jag att ni själva ska upptäcka. Som så många andra deckare bör man läsa dem i rätt ordning. Parallellt med brotten får vi följa Kouplans resa genom de senaste 4 åren av hans liv. En resa som jag varmt rekommenderar er att följa med på.

4 böcker är allt som Sara Lövestam planerat att skriva om vår nya hjälte.

  • Sanning med modifikation
  • Önska kostar ingenting
  • Luften är fri
  • Finns det hjärterum