Pussar och PS

I den här boken får vi lära känna Johanna och Emma, som båda är elva år. Vi får nämligen läsa deras dagböcker! Johanna och Emma går i samma skola men i olika klasser. De känner inte varann egentligen mer än att dom vet vem den andra är.

Emma skriver ofta i sin dagbok att hon känner sig ensam. Hon är i och för sig ganska populär i klassen, men hennes föräldrar jobbar jättemycket och är sällan hemma. Ofta när hon kommer hem från skolan är ingen där, bara en lapp på köksbordet som det står "Det finns pizza i frysen" på. Inga syskon har hon heller. Johanna har det motsatta problemet. Hon får aldrig vara ifred! Hon har tre småsyskon som alltid vill ha uppmärksamhet och engagerade föräldrar som hon tycker lägger sig i för mycket och tjatar på henne.

Emma och Johanna känner som sagt inte varandra, men de visar sig ha en viktig sak gemensam. De är nämligen kära i samma kille. Elliott är en ny kille som just börjat i Johannas klass och hon tycker att han verkar helt undebar. Det tycker Emma också. Snart börjar både Emma och Johanna skriva mycket om Elliott i sina dagböcker och de drömmer båda två om att bli ihop med honom. Båda verkar också tro att Elliott faktiskt har känslor för dem. Men vem gillar han egentligen? Och är han så himla bra och schysst egentligen, den där Elliott...?

Om kärlek, vänskap och intriger för ca 9 år och uppåt. Fler delar om Emma och Johanna finns.

 


Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Maria Carlén den 24 maj 2011