Pojken på kyrkogården

Kan man vara kompis med en zombie?

Det är sådant som Alice McMallis funderar på i boken Alice McMallis - Pojken på kyrkogården som är skriven och illustrerad av Jessica Lindholm som kanske mest är känd för sina illustrationer i bilderböckerna om Kråke.

Alice McMallis är 9 år och bor bredvid en gammal övergiven kyrkogård. Alice älskar skräck och önskar inget hellre än att få träffa ett riktigt spöke. Hon kan allt om spöken, monster och varulvar men nästan ingenting om zombies som inte heller intresserar henne. En dag på kyrkogården träffar Alice typiskt nog en zombiepojke som heter Zacke och som har varit död i 300 år. Först är Alice besviken över att Zacke inte är ett spöke men sen bestämmer hon sig för att ta hem den odöde pojken för att lära sig mer om zombies. I smyg får Zacke bo i hennes garderob. Att vara vän med en zombie är inte helt lätt visar det sig, vad ska han äta till exempel? Zacke är inte heller särskilt lydig och en dag biter han grannen Surström i benet. Alice tror att Zacke kan bära på zombiesmitta och är rädd att stadens invånare nu kommer förvandlas till skränande och skrikande varelser som hasar sig fram på gatorna... Alice bestämmer sig för att sätta stopp för smittan och börjar med grannen Surström.

Boken har illustrationer på nästan varje sida och dessutom blandas historien om Alice med fakta om zombies. Vissa delar av boken är riktigt läskiga men allt blandas samtidigt med humor då Zacke drar in Alice i många otäcka men skruvade och komiska situationer.

Alice McMallis - Pojken på kyrkogården passar nog allra bäst som högläsningsbok för barn som är 7 år och uppåt.

 

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Maria Andersson den 14 september 2015