Pojken i hiss 54

Gripande, skrämmande och skickligt hopvävd skildring av hedersmordsproblematik och annat maktfullkomligt våld i Pakistan och Saudiarabien.

Detta är den femte romanen om Ellen Elg, som är kvinnoläkare och här befinner hon sig i Saudiarabien med sin familj. Hon blir vittne till hur en man blir torterad av en högt uppsatt person och lyckas dessutom samla bevis genom att filma händelsen med sin mobilkamera. Snart är säkerhetspolisen efter henne!
Samtidigt får man följa vad som händer i öknen i Pakistan. Där smyger 12-åriga Zubaida ut i natten för att ta en titt på de vackra jaktfalkarna som kommit till byn med ett schejkfölje.
Hon blir upptäckt och denna händelse gör att hennes familj anser sig ha förlorat sin heder och Zubaida sin rätt att leva.
Dessa två handlingar har en gemensam nämnare genom att chauffören, som Ellen anlitat är bror till Zubaida. Nu vill släkten att han reser hem till Pakistan och tar itu med den uppkomna situationen.
Boken är mycket lättläst och thrillerartat spännande. Liksom Karin Alfredssons tidigare böcker om Ellen Elg så har även denna bok ett allvarligt budskap om missförhållanden som finns i världen.
I ett efterord skriver författaren att allt som är viktigt i boken är sant. Den bygger på erfarenheter från hennes resa i Pakistan, där hon gjort en grundlig research.
Anna Maria Käll har läst in boken och hennes röst är mycket behaglig att lyssna till.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Eva Herrlin den 17 juni 2013