Meningen med livet

Meningen med livet är den tredje boken om jättemyrsloken och hasselmusen. Den rekommenderas som mysig och rolig sommarlovs(hög)läsning. De två djuren är goda vänner men mycket olika. Hasselmusen är förståndig, lite kort i tonen och, ja, väldigt liten jämfört med jättemyrsloken som är stor, inte vet särskilt mycket men tänker, känner och funderar.

Den här gången vill jättemyrsloken ta reda på vad det egentligen är för mening med livet och bestämmer sig i samma veva för att bli författare. Hans bok ska heta Meningen med livet. Synd bara att författaren inte har så många svar, trots att han har en riktigt fin anteckningsbok!

Jättemyrsloken bestämmer sig för att gå ut och fråga de andra djuren i skogen om de kanske vet … Surikaten Doris verkar till exempel sitta inne med en hel del visdom som tar sig uttryck i yogaövningar och en genomtänkt kost. Hasselmusen är mer inne på att hallongrottor och havrekakor utgör livets mening. Kanske måste var och en hitta sitt eget svar?

Sommarlov har de i alla fall och då finns det tid att söka efter mening, vara med vänner och hålla fest. Jättemyrsloken blir riktigt lycklig när hasselmusen talar om det. ”’Ingen skola? Inget arbete som vi måste gå till? Ingen väckarklocka? Inget …’” Men så kommer han på något:

”’Men vänta nu’, sa han. ’Det har vi väl aldrig?’” Och hasselmusen håller med. ”’Men vi kan ju fira sommarlov ändå, eller hur? Det blir ju inte sämre för det.’”

Boken har gott om färgillustrationer av Maria Nilsson Thore och särskilt gillar jag de små natursaker som inleder varje kapitel: en tistelblomma, en syrénklase, en rädisa, en vallmo, en daggkåpa …

Varför inte läsa boken utomhus förresten?

/ Anna Dunér

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Anna Dunér den 11 juni 2013