Mellan dig och dig

"Jag ser bilder framför mig ibland. Bilder där jag sticker in min hand under Ivars arm, där vi ser på varandra, där vi ler stort och börjar springa. Bilder där vi så småningom stannar upp, först andfådda och skrattiga, sedan allvarliga och tysta. Bilder där vi står mitt emot varandra och ser djupt in i den andres ögon, där vi fattar varandras händer och sedan..."

Tora är sjutton år och går på gymnasiet. Hon har knallbå skor och ett komplicerat förhållande till sin bästa - och enda- vän Ivar. Han är knepig och avståndstagande, men samtidigt helt underbar och en självklar del av Toras liv. Nu verkar det dock som att han verkligen döljer något för henne. Vad?

Vi får följa Tora under en höst och en vinter, då mycket händer med Tora och hennes relationer. Hennes mamma har stuckit med en man som Tora kort och gott kallar för "grisen", hennes pappa borde helt klart skaffa sig ett lexikon och på skolbiblioteket finns den mystiske bibliotekairen Sven med sina varma händer och sitt rufsiga hår. Även om inga extraordinära saker händer i den här boken är det både spännande och roligt att ta del av Toras liv och tankar. Både personporträtten och dialogerna känns riktigt trovärdiga och fint skrivna.

Rekommenderas från ca 15 år.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Maria Carlén den 18 december 2012