M - varken mer eller mindre

"En total liten bundle of joy helt enkelt." Så beskrivs den här boken på bloggen Bokhora. Och gillar man ett charmigt språk och snåriga relationer gör man rätt i att kasta sig över Petra Backströms debutroman!

Vi har exet som jag fortfarande ligger med

vi har stalkern som aldrig ger sig

vi har kompisens pappa som stöter på mig

och vi har killen som jag inte vet om jag borde falla för

 

Maj, 19 år, har onekligen fullt upp. Inte med skola eller jobb, utan med den härva av relationer hon mer eller mindre medvetet hamnat i. I första kapitlet får vi läsa en skrattretande beskrivning om de pinsamma mornar när Maj vaknar upp i exet Johans familjs hus och måste träffa hans föräldrar. De gillade henne jättemycket förut men kan inte riktigt hantera att hon fortfarande hälsar på och sover över hos deras son titt som tätt. Sen har vi stalkern Love, som bara inte vill ge upp. Och Anders - Majs kompis bästa pappa, som både är flörtig och... alldeles underbar. Och, som om det inte räckte och blev över, så dyker Marcus upp en kväll på Debasers uteservering och verkar både spännande och charmigt fulsnygg. Han hade dock legat betydligt bättre till om han hetat Markus med "k" istället, för Maj har ett mycket speciellt förhållande till alfabetet. Hon har en stark känsla för varje bokstav, och just "c" tycker hon inte alls om.

Förutom relationstrasslet får vi också många inblickar i Majs tankar om livet, den stora Rastlösheten och förhållandet mellan tid och lycka. Och vi får veta hur det går när hon försöker gå mer på känsla än på att bara väga för- och nackdelar mot varandra.

Klart underhållande läsning, och en imponerande debut!

 

 

 

  

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Maria Carlén den 23 februari 2016