Mörk ängel

En unik "paranormal fantasy" som är laddad med en spännande kärlekshistoria!

 Bland de trånga gränderna och de vackra gamla husen i Prag ligger Brimstones – en affär som är en magisk portal mellan olika parallella världar. Du måste knacka på porten och sedan ska dörren öppnas inifrån för att du ska komma in i affären. Alla som kommer in måste gå med på att ha en levande orm om halsen under besöket. Inte särskilt många människor känner till den parallella världen eller de portaler som finns för att ta sig mellan världarna. Plötsligt en dag är det som om någon märkt upp portalerna med svarta liksom inbrända handavtryck. Främmande varelser är på väg till deras värld.


Ägaren till affären, Brimstone, är flickan Karous fosterfar. Han är trollkarl och kimär (en blandning mellan människa och olika djur). Karou har vuxit upp bland kimärerna i affären, men lever numera ett dubbelliv – dels som vanlig konststuderande i det vanliga Prag och dels utför hon uppdrag åt Brimstone i den andra världen. Karou vet inte så mycket om sig själv, men känner att många bitar saknas och hon vill gärna ha en förklaring.  Vem är hon egentligen? Varför har hon naturligt blått hår? Varför känner hon sig inte hemma i någon av världarna?


Förutom människor och kimärer finns också serafer – änglar. Kimärer och serafer är sedan länge i krig med varandra, och Karou blir mer och mer indragen i detta krig. När Karou möter den fruktade ängeln Akiva visar det sig att han har svaret på Karous alla frågor om vem hon egentligen är.


Detta är del 1 i serien Önskemånglarens dotter

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Jenny Språng den 5 november 2015