Lycka

Återigen en stark Stockholmsroman av Kling.

David bor i Stockholm med sin dotter Fia som pendlar mellan honom och modern. Singellivet passar David som är en ensamvarg och ganska introvert. Han låter ingen komma honom riktigt nära. Samtidigt vill han ha mer tid med dottern och ibland saknar han någon att dela sin vardag med. Kanske kan det bli något med Kajsa som han kände i sin ungdom och som han återknutit kontakten med. Men vill han verkligen bli kär och hamna i ett förhållande igen?

Klings karaktär David är en stillsam och grubblande figur som funderar över vad han vill få ut av livet och hur han kan skapa de bästa möjligheterna för sin dotter. Samtidigt hittar David glädje i sina dagliga promenader där han kan komma underfund med sina problem. Genom promenaderna skildras också en stor kärlek till huvudstaden.

Johan Kling är författare och regissör och har tidigare skrivit två böcker som också utspelar sig i Stockholm. Lycka är en kort berättelse som beskriver ett (ofta självvalt?) utanförskap och ett svårlagt livspussel. Boken är återhållsam i språket men lätt att ta till sig och skriven med mycket värme.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Marcus Järlung den 4 april 2019