Jag är Love

Tänk om alla älskade dig...

Tänk dig att alla tycker om dig. Mycket. Faktiskt är kära i dig - klasskompisar, lärare, folk på stan... Alla. Så är det för Love. I början av boken har han låst in sig på skolans (ganska äckliga) toalett, bara för att få vara i fred ett tag. Tyvärr börjar det snart bankas på dörren, utanför står minst 20 personer som kräver att få veta vem Love egentligen är kär i, vem det är som ska få få bli ihop med honom. Love själv är inte kär alls, utan vill helst av allt bara få vara ifred, men det är det ingen som tror på.

Så här har det varit så länge Love kan minnas, han har alltid varit populär och omtyckt. Ja, faktiskt älskad. Av alla. Men nu börjar det gå överstyr, han kan ju inte ens få gå på toaletten ifred! Love måste byta skola, och börja på internatet Skogsbingelskolan, en lite märklig skola med elever och lärare som inte är helt... vanliga. Till exempel måste man alltid bära ett kors runt halsen, och nog verkar det som om en av tjejerna kan läsa Loves tankar. Snart får han veta att skolan kallas Monsterskolan, och att anledningen till att alla älskar Love är att han är son till kärleksguden!

Det här är andra boken i Mårten Melins serie om Skogsbingelskolan, den första heter Förvandlad. De kan läsas i vilken ordningen som helst och har olika huvudpersoner. Däremot dyker det upp personer från Mårtens tidigare böcker i små biroller, om du till exempel har läst Jävla Lucia, kommer du nog att känna igen någon därifrån. Jag är Love är både rolig och spännande!

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Jenny Åhman den 2 maj 2012