Ibland blir skogen vred

"Dessutom, och det här är mycket, mycket viktigt, ni får inte under några som helst omständigheter gå ut i skogen. Aldrig vistas utanför Blomsternäs område. Alltså aldrig hoppa över ett staket eller någon av murarna. Skogen här är väldigt ... speciell. Det är lätt att hamna fel. Alltför lätt. Ni kan gå vilse, och det finns björn här också. Så skogen är absolut förbjudet område. Är det förstått?"

Det är sommarlov och Ella ska åka på kollo med sina kompisar Dylan och Hasan. Det är Ellas pappa som har övertalat henne att åka, för han själv brukade åka till just Blomsternäs när han var liten. Han minns det som ett fantastiskt ställe med långa underbara somrar. Men frågan är om det kommer att bli lika underbart för Ella som det var för hennes pappa? Framme på Blomsternäs får Dylan och Hasan dela rum med den snygge och snobbige Michel och Ella får dela rum med Lo, en tjej med rosa, tovigt hår som verkar veta allt om hur det är att vara på kollo och som har varit här många gånger förut. Redan första dagen får de höra av ledarna att skogen är förbjudet område. De får absolut inte gå in i skogen. Det ryktas om att det var en flicka som försvann en sommar för många år sedan och de genomsökte hela skogen men fann henne aldrig igen. Efter den händelsen har skogen varit totalt förbjuden för alla på kolonin. Lo vill ändå gärna smyga ut i skogen på nätterna trots att det är förbjudet och hon lyckas övertala Ella att följa med. Så tillsammans väntar de tills alla andra somnat och sen beger de sig ut i den nattsvarta skogen. Lo berättar " De säger att skogen är hemsökt. Att det finns något där ute som ingen vet riktigt vad det är och så säger de att ibland blir skogen vred". Men vad är det då som händer i skogen på nätterna? Vad hände egentligen med flickan som försvann? Och hur kommer det sig att Lo vet så mycket om allt som hänt på Blomsternäs och var är hon på dagarna när de andra paddlar kanot?

"Trädens sus omkring oss lät som vågor som sköljde upp på en strand långt borta. Vi skyndade oss så gott det gick. Det hade blivit kallt, och det kändes som om skogen var en annan nu. Som om vi gått för långt. Som om den slängde ut oss."

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Ulrika Degerth-Poutiainen den 3 december 2014