Hjärta av damm

Salongen var fantastisk. (…) Mörkröda sammetsstolar, guldänglar, kristallkronor och ett tak som var som en himmel, midnattsblått, med små glittrande guldstjärnor överallt. Det var det vackraste jag någonsin hade sett och jag tyckte att hela salongen kändes förtrollad på något vis. Som om det var ett magiskt rum där vad som helst skulle kunna hända.

Det är höstlov och Gabriella har anmält sig till en teaterkurs på Gamla Ekmanska teatern under lovet. Tolv tjejer och killar är anmälda till kursen men vi uppropet saknas det en tjej, Rebecka Berglund 12 år. Vem hon är eller varför hon inte kommer är det ingen som vet. Gruppen ska under lovet sätta upp ett teaterstycke och som avslutning ska de ha en stor halloweenfest.

Den Gamla Ekmanska teatern har länge varit tom och övergiven och det ryktas om att den gamle teaterdirektören helt plötsligt försvann en gång för länge sedan. Längst upp i teatern finns det en vind men dit är det strängt förbjudet att gå och inte ens ledarna för teatergruppen har nycklar dit. Vad som finns där uppe och varför det är strängt förbjudet är det heller ingen som vet.

Gabriella märker snart att det är något mystiskt som försiggår i den gamla teatern. Visslingar hörs i salongen, dörrar och trappor knarrar, lampor tänds och släcks som av sig själva, och det är även någon som har klottrat på spegeln på tjejernas toalett. Vad var det egentligen som hände med den gamla teaterdirektören? Är det någon som försöker skrämma dem eller finns det kanske ett riktigt spöke på Gamla Ekmanska teatern?

Jag var helt övertygad, om att det skulle stå någon utanför, men där var det alldeles tomt. Förvånat såg jag mig omkring, kikade in på de andra toaletterna, in i hörnen och ut i foajén. Men det fanns inte en människa i närheten. (…) Jag borde åtminstone ha hört något, tänkte jag. Steg, skratt, knäpp i dörren, vad som helst… Men hon eller han hade försvunnit ljudlöst. Jag skakade på huvudet, stängde av vattnet och lyfte blicken för en snabb koll i spegeln. Och där fastnade den… Inte på mig, men på det som speglade sig bakom min rygg.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Ulrika Degerth-Poutianen den 22 januari 2015