Glitter och rök

Det här är en ganska kort och lättläst, men otroligt spännande, spökhistoria. Den handlar om något som Lova och hennes lillasyster får vara med om en alldeles speciell natt. Och precis som det ska vara i spökhistorier så är det en kuslig liten vändning på slutet...

Lova och lillasyster Lise bor med sina föräldrar i ett hus med stor tomt. På tomten finns en lekstuga som ingen har varit inne i på länge, eftersom man inte vet var nyckeln är. Det mystiska är att under en timme varje natt brinner det ett ljus i lekstugans fönster. Hur kan det göra det utan att någon är där? Lova bestämmer sig en natt för att gå ut och ta reda på sanningen. Hon går ut på tomten i bara nattlinnet och tittar in genom fönstret på lekstugan. Där ser hon på nära håll ljuset som brinner, precis som varje natt.  När hon känner på dörren till lekstugan är den förstås låst. Plötsligt känner Lova att någon står bakom henne. Hon blir rädd och vänder sig om - men det visar sig bara vara lillasyster Lise som har följt efter Lova ut. Lova blir arg och skäller ut sin syster för att hon är så nyfiken. Hon säger hemska saker som hon snabbt ångrar, som att Lise är världens jobbigaste syster. Strax efteråt är Lise spårlöst försvunnen.

Lova hittar henne ingenstans, varken på tomten eller inne i huset. Det finns bara ett ställe kvar att leta på; inne i lekstugan, men den kommer man ju inte in i.. . När Lova känner på lekstugans dörr är den inte låst längre - hur kan det komma sig? Lekstugan är mörk, dammig och kuslig och av Lise syns inte ett spår till en början. Men så upptäcker Lova att den rosa hårsnodden som Lise just haft i håret ligger i ena hörnet. Strax efteråt känner Lova en kall hand med långa vassa naglar på sin axel. När hon vänder sig om är det någon där - men det är inte Lise. Lise har inte långa naglar och hon är inte så lång att hon kan lägga händerna på Lovas axlar. Det är nu spökhistorien börjar!


Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Maria Carlén den 16 juni 2011