Glasbarnen

Konstiga saker börjar hända när Billy flyttar till ett nytt hus med sin mamma. Taklampor som rör av sig själva, konstiga ljud från taket och det värsta av allt, meddelanden som endast för med sig ett budskap: Försvinn, annars kommer något hemskt att hända.

Billy vill egentligen inte flytta iväg från stan, men efter att hennes pappa dött i cancer vill hennes mamama inget hellre än att starta om på nytt. Det nya huset är gammalt och Billy känner på en gång att hon inte vill bo där. Hon får en känsla av att huset inte vill ha dem där. Med hjälp av sin nya vän Aladdin börjar hon nysta i husets historia. Varför flyttar alla som bor i huset ut på en gång? Och varför händer det hemska olyckor med dem som bor där?

Kristina Ohlsson har mest skrivit deckare för vuxna, men har nu kommit ut med en rysare för barn. Hon beskriver på ett nervkittlande sätt allt mystiskt som Billy råkar ut för. Samtidigt får läsaren på ett spännande sätt följa med barnens letande efter information om huset och dess historia. En bok som många unga läsare kommer tycka om.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Caroline Elgström den 3 augusti 2013