Gökungen

Skräck och äventyr i 20-talets England.

När Triss vaknar vet hon inte var hon befinner sig. Det enda hon minns om sig själv är att hon nyss har hört en otäck röst i sitt huvud säga att hon bara har en vecka kvar att leva.

Så småningom börjar minnena komma tillbaka; hon ligger nedbäddad i sin säng eftersom hon fallit i en mörk sjö som vid huset där hon bor med sina föräldrar och lillasyster. Familjen är extra orolig för henne eftersom hon är bräcklig och ofta blir sjuk. Åtminstone är föräldrarna oroliga, lillasyster Pen blir skräckslagen och arg när hon ser Triss och hävdar att hon är någon annan; en bortbyting eller en kopia.

Även Triss blir snart medveten om att hon har förändrats sedan hon kom upp från sjön. Hon känner en hunger som inte går att mätta hur mycket hon än äter och kanske ännu mer oroväckande är att hennes dockor börjar skrika av fasa när hon kommer för nära dem. Ingenting är riktigt som det ska vara, och detta blir ännu tydligare när Triss vaknar dagen därpå och rösten i hennes huvud säger med ett elakt skratt: ”sex dagar kvar”.