Flickan på hotellet

En ung flicka hittas död på ett hotell i Stockholm. Alex kan inte sluta tänka på henne. Tänk om det finns ett sätt att avslöja mördaren!

16-åriga Alex sörjer någon hon aldrig har träffat. En 17-årig flicka har påträffats död, troligen strypt, i ett hotellrum i Stockholm. Alex bonusmamma är polis och Alex försöker få reda på mer om mordet. Snart är både hon och hennes två vänner Charlie och Bianca djupt engagerade. När det handlar om att använda nätet, datorer och mobiltelefoner är frågan om de inte rent av har ett försprång framför polisen ... Dessutom söker Alex jobb på hotellet för att kunna hitta fler spår. Till slut är de så nära gärningsmannen att det börjar kännas farligt!

Boken är spännande men också sorglig. Sådana här saker borde inte få hända och Alex funderar mycket över hur människor är mot varandra, över brott och straff, rättvisa och jämlikhet. 

Författaren Katarina Wennstam är kriminaljournalist och har tidigare även skrivit vuxenböcker som berör samhällets syn på våldtäkt och kriminalromaner. Flickan på hotellet är den första i en tänkt serie på tre om Alex Skarp.

/ Anna Dunér