Fjärrkontrolleriet

Linda, 11 år, önskar sig mest av allt en hund. Det kommer hon inte att få, men däremot kommer hon att få vara med om en massa fantastiska händelser. För med en magisk fjärrkontroll kan man nästan göra vad som helst!

I bokens början bråkar Lindas familj om vilket program man ska se på TV. Alla vill se på olika kanaler och de kastar fjärrkontrollen mellan varandra. Till slut åker fjärrkontrollen ut genom fönstret och sekunden efter kommer en stor lastbil och kör över den. Det blir bara smulor kvar. Linda vill i alla fall göra ett försök att laga den. Hon blandar till en lösning med allt starkt hon kan hitta hemma - hårfärg, huvudvärkstabletter, tändvätska och soja. När hon doppar fjärrkontrollen i vätskan blir den hel igen och fem nya knappar växer ut! Dessutom har den blivit magisk. När Linda provar en av de nya knapparna kommer det ut en liten hemlig agent från programmet som går på TV. Han är så liten att han får plats i Lindas hand!

Efter ett tag märker Linda att fjärrkontrollen också går att använda på verkligheten. Linda kan med hjälp av den färga frökens hår knallrött, sätta jobbiga människor på paus och spela fram långtråkiga lektioner i skolan!

Galet och roligt för ca 8 år och uppåt!

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Maria Carlén den 27 januari 2011