En nyckel, en gåta och fyra brev

Det här är en spännande bok om vänskap och mystiska brev som ändrar livet för alltid. Vem är det som skriver anonyma brev till Miranda, tolv år? Och varför?

Miranda är tolv år och bor i New York. Hon hittar överallt i sitt kvarter och vet precis vilka personer man ska undvika för att vara trygg. Men så en dag börjar det hända märkliga saker. Mirandas bästa kompis, Sal, blir plötsligt slagen av en okänd kille på gatan. Efter det börjar han undvika Miranda och bete sig märkligt . Och så är det de konstiga breven som börjar komma... Så här står det i det första brevet Miranda får:

M!

Det här är svårt. Svårare än jag hade väntat mig, även med din hjälp. Men jag har övat, och mina förberedelser går bra. Jag har kommit för att rädda livet på din vän, och på mig själv. Jag ber dig om två tjänster. För det första måste du skriva ett brev till mig. För det andra vill jag att du kommer ihåg att nämna var dörrnyckeln förvaras. Det är en svår resa. Jag kommer inte att vara mig själv när jag kommer till dig.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Maria Carlén den 10 oktober 2011