Deras ryggar luktade så gott

Vad är motsatsen till övergrepp? Undergrepp? Hur ska någon kunna se och upptäcka ett sådant problem när inget brott begås – föräldrarna gör ju faktiskt ingenting olagligt? En serieroman om Jenny som växer upp i ett känslomässigt vacuum med föräldrar vars kärlek hon aldrig lyckas få.

Jenny lär sig tidigt att hon ska klara sig själv för att få föräldrarnas godkännande. Genom hela sin uppväxt undrar hon vad det är för fel på henne och hamnar i depressioner och destruktiva beteenden - inte minst i relationer med män när hon blivit äldre. Allt för hennes desperata behov av att bli älskad.
Först när hon själv blivit mamma lyckas hon få den hjälp hon behöver för att göra upp med sin uppväxt och föräldrarnas kyla. Äntligen få hon en benämning för det hon varit utsatt för: Känslomässig försummelse. Det var inte henne utan omständigheterna det var fel på, inser hon.
Det är en mycket sorglig skildring av en vilsen flicka som lär sig överleva i den familj hon ändå ingår i. Men även om romanen många gånger är nattsvart och föräldrarnas beteende fullständigt obegripligt är det också en berättelse som rymmer hopp och värme för den utsatta Jenny.