Den vita katten

"Jag dödade en tjej när jag var fjorton år gammal. Hon hette Lila, hon var min bästa vän och jag älskade henne. Jag dödade henne i alla fall."

Cassel Sharpe lever i en värld nästan som vår, skillnaden är att vissa människor är födda med förmågan att påverka andra med magi. Alltid genom att röra vid dem, och det får alltid konsekvenser. Har du exempelvis förmågan att kunna döda genom att röra vid någon, kommer något hos dig dö. Med lite tur, "bara" ett finger, med lite otur något betydligt viktigare. Om du kan mixtra med andra människors minnen, får du räkna med att dina egna försvinner, ett efter ett. Att utföra magi, att vara "berörare" är högst olagligt, därför ägnar sig de flesta åt organiserad brottslighet, i maffialiknande familjer.

Cassel är född i en kriminell berörarfamilj, men helt utan magisk förmåga själv. För att slippa undan det livet går han nu på internatskola, där han driver en liten vadslagningsverksamhet, och och kämpar för att smälta in. Han bluffar och ljuger för att alla andra ska tro att han är en helt normal, vanlig kille, istället för vad han vet är sanningen: Cassel är en mördare. När han var fjorton år gammal dödade han sin bästa vän, Lila. Hans bröder hittade honom vid hennes kropp, med blodiga händer och ett obehagligt leende på läpparna. Han minns inte mycket från händelsen, tydligast är är lyckan han kände när han tittade ner på henne, det stora lyckan över att ha kommit undan med något.

Han börjar drömma obehagligt verkliga drömmar om nätterna, om en liten vit katt. Så verkliga att han följer efter den i drömmen, och går i sömnen ut på skoltaket, där han är nära att falla och slå ihjäl sig. När Cassel börjar skymta katten även i vaket tillstånd anar han att något är mycket galet. Vad är katten för något, och varför verkar den vara ute efter hans liv?

Mörk, ibland ganska brutal, och mycket spännande!

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Jenny Åhman den 12 juni 2012