Den sommaren

Denis och Delphine är ett vackert par i medelåldern som har allt man kan önska sig. Pengar, två barn i tonåren och ett vackert sommarhus i Normandie

Tidigare var de lyckliga tillsammans men nu har känslorna svalnat och de har svårt att tala med varandra. Den 14 juli ska de som vanligt fira nationaldagen tillsammans med sina vänner i huset i Normandie, men den här sommaren är ingenting som det brukar vara. Vännerna har också problem i sina relationer, Nicolas och Marie har ekonomiska problem och hemligheter för varandra. Lola dyker varje sommar upp med en ny kärlek i år är det den mycket unge Simon, som redan verkar ha fått henne att tröttna. Delphine känner sig övergiven och har svårt att engagera sig i sina barn. Det dyker upp en mystisk ung man, Demitri som uppvaktar dottern. Alla tycker att Dimitri är skum och det verkar som om han döljer något.

Den sommaren är ett relationsdrama som på många sätt påminner om en fransk film som utspelar sig i vacker miljö med middagar och umgänge. I boken råder en olycksbådande stämning som förebådar ett nära förestående uppbrott. 

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Paula Fant den 16 augusti 2017