Den rätta tiden för en kula i hjärtat

Fartfylld, existentialistisk thriller om en yrkesmördare.

Reseng har levt hela sitt liv i skuggorna. Han är en mycket skicklig yrkesmördare vilket han fostrats till redan från barnsben. Sin utbildning har han fått från Gamle tvättbjörn i dennes enorma bibliotek, i Seoul, som även är högkvarteret för mördare och planläggare. Reseng har alltid skött sitt jobb fläckfritt men när han går utanför sina instruktioner under ett uppdrag bryter helvetet lös. En lönnmördare får inte fatta egna beslut så när Reseng gör det blir han själv ett hett villebråd. Samtidigt dyker en mystisk snabbköpskassörska upp med stora planer…

 

Den rätta tiden för en kula i hjärtat är en fartfylld spänningsroman om en yrkesmördares tankar och vardag. Även om boken innehåller många actionscener och blodiga beskrivningar har den också ett djup som många romaner i samma genre saknar. Huvudkaraktären Reseng ställer sig själv och sin omgivning stora frågor utan svar och filosoferar om sin egen roll i ett korrumperat land samt ensamheten som Reseng upplever i storstaden.

 

Den sydkoreanske författaren Ŏn-su Kim har skrivit flera prisade böcker men Den rätta tiden för en kula i hjärtat är den första som översatts till svenska.