Den magiska kappan

Det här är en lite övernaturlig och spännande bok. Sådant som hänt för länge länge sedan kommer tillbaka och börjar påverka nuet. Huvudpersonen i boken heter Livia och har just fyllt 11 år. På sin födelsedag får hon en mycket specielll och fin röd kappa.

Kappan Livia får är second-hand; det är alltså någon annan som har ägt den och burit den före henne. När hennes kompis Klara får prova kappan tycker hon att den känns obehaglig att ha på sig; den stramar och kliar. Klara får nästan panik när hon har den på sig och säger att det känns som att hon håller på att strypas. Varför reagerar hon så konstigt?

När Livia besöker antikaffären där kappan köptes tror kvinnan i kassan att hon kommit dit för att lämna tillbaks den. Hon berättar att kappan haft många ägare de senaste åren, men att ingen har velat behålla den. Livia undrar varför.

En annan sak som är märklig är att Livias beteende börjar förändras sen hon fått kappan. Varken hennes föräldrar eller kompisar förstår sig på henne längre. Hon är tankspridd, frånvarande och vill helst vara ifred. Det enda hon verkar bry sig om är att besöka en särskild grav på kyrkogården. I graven ligger en filcka som Livia aldrig kände och som bara blev 11 år.

Dåtid ocn nutid vävs ihop till en riktigt spännande och sorglig historia! Passar perfekt för er som gillar Ingelin Angerborns mystiska böcker och vill ha något liknande.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Maria Carlén den 24 oktober 2012