Damen under isen

Damen under isen är en vacker, kuslig berättelse i gotisk stil. Den passar läsare från ca 11 år. Perfekt höstbok att läsa när vinden viner ute och värmeljusen är tända inne!

Mercy bor med sin syster, pappa och tjänstefolk i en stor herrgård. De lever ett grått och enformigt liv innanför herrgårdens murar i en ständig vinter. Deras dag börjar när skymingen sänker sig och på morgonen är det i stället dags för dem att sova. Mercy har ingen aning om var för det aldrig blir vår och hon vet inte heller hur hennes mamma dog; det är något de aldrig pratar om därhemma.

Mercy har en övernaturlig förmåga att se spöken, och en dag ser hon någon som hon aldrig sett förut - under isen i dammen skymtar hon en spökkvinna med mörkt böljande hår. Vem är hon? En morgon när Mercy vaknar ligger det en snödroppe på kudden, som en påminnelse om att våren finns och med den hoppet om ett annat liv. Men vem har lagt dit den? Mercy börjar undersöka sin familjs mystiska förflutna. Det visar sig bli farligt och hon vet snart inte vem hon kan lite på längre.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Maria Carlén den 25 november 2010