Blodsmärkt, Hittebarnet

Ett fantasyäventyr.

Rossamund är en föräldralös pojke som har växt upp på Madam Operas Aktningsvärda Sjöskola för Hittebarn. På skolan har de fått lära sig allt i från fäktning, historia, skrivning och geografi. Allt för att göra de så åtråvärda som möjligt som vuxna. Den organisations om är mest intresserade av dem är örlogsflottan och som också bidrog till driften av sjöskolan. Varje flicka och pojke på sjöskolorna lärde sig längta efter att ta värvning i flottan. Rossamund var inte annorlunda utan drömde om att bli ättiksfarare eller kanske skold, det vill säga en sjöfarare eller monsterdräpare.

Varje år kommer det ombud från olika arbetsgivare. Det är inte alltid ombuden kommer just från marinen till skolan för att välja ut och värva något av hittebarnen. Den här gången hoppas Rossamund på att det är hans tur att  bli utvald. Hittills har han bara  blivit överhoppad. Så kommer ett ombud som är intresserad av honom men med ett erbjudande han inte hade hoppats på, nämligen att bli kejserlig lykttändare, men hellre än att vara kvar på sjöskolan tackar han ja.

På vägen till sitt nya jobb, visar det sig att ombudet inte ska följa med honom utan ger honom instruktioner till hur han ska ta sig dit. Men dimman är tät i hamnen när han ska hitta båten han ska färdas i och skutskepparen eller kaptenen han möter är inte förtroendeingivandeoch inte heller skeppet som verkar ha sett betydligt bättre dagar. Ändå kliver han ombord och hamnar på avvägar och ett annat äventyr än han väntat sig tar form.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Matilda Riddar den 16 mars 2018